Information om La Manga

Stränderna på La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor är omgiven av ett stort urval av stränder. Det är 42 kilometer av strand runt det rena, kristallklara vattnet i Mar Menor. Det maximala djupet är sju meter och är varmt nog att bada året runt. Ni kommer även att finna många strandbarer och lekplatser på och vid stränderna som är öppna hela sommaren.

Vattensportentusiaster hittar La Manga del Mar Menor som av de bästa platserna i världen för att utöva segling, kanotpaddling, simning, vattenskidåkning, vattenskoteråkning, vindsurfing, catamaraning, kite surfing och alla andra typer av vattensport aktivitet i sina många klubbar , hamnar, segling- och dykskolor.

Det finns tre huvudsakliga stränder, alla med sina egna karaktärer. Mar Menor Stranden är sandig och leder till det lugn mycket varm La Manga del Mar Menor lagunen. Medelhavssidan på La Manga är den östra kusten i regionen och har en sandstrand som leder till det öppna havet. Den sista stranden på den sydliga kusten är landskapet lite annorlunda, och många stränder är omgivna av klippiga områden.

Två hav omger kusten – Mar Menor och Medelhavet som har imponerande klippor och fantastiska stränder av ändlösa vita sandstränder, livliga hamnar och vilda vikar med kristallklart vatten. La Manga-området har mer än 3000 soltimmar per år och milda temperaturer, även under vintern, med en årlig medeltemperatur på mer än 18 º C. Detta område kallas Costa Calida, som är en idealisk plats att tillbringa några dagar koppla av både vinter och sommar.

cartagena

Cartagena

Cartagena är alltid värd ett besök

Cartagena bjuder på storstadsliv, restauranger och shopping. Här finns bland annat varuhuset El Corte Inglès, stormarknader som Carrefour och Eroski, lågprisaffärer som Lidl och Plus, massor av små affärer och ett stort köpcenter

I centrum ringlar huvudgatan Calle Mayor och Calle del Carmen, som med sidogator bildar ett trevligt myller av gågator med butiker, restauranger och folkliv.

I Cartagenas östra utkant, bredvid industriområdet Torreciega på väg mot Portmán, ligger köpcentret Parque Mediterráneo med Media Markt, Carrefour, H&M, Zara, Jysk och ytterligare runt 150 affärer och restauranger.

Cartagena har många romerska lämningar, bland annat en amfiteater som efter utgrävningen också har fått ett museum, Museo del teatro romano. Amfiteatern var på sin tid en av Romarrikets största. I Cartagena fanns också termer (bad).

I Cartagena finns även ruinerna av Spaniens äldsta katedral.

Stadens militära historia gör sig påmind i form av flera museer.

Cartagena har ett rikt kulturliv, vilket bland annat speglar sig i en årlig historisk festival och flera museer: moderna museet Muram Museo regional de arte moderno, etnografiska museet Museo etnográfico, konstgallerier, utställningshallar, konsertlokaler, teatrar – och museet för spetsar, Museo regional de bolillo.

Hitta något kul på en av La Mangas marknader

Marknad

Marknaderna har öppet mellan kl. 10.00- 14.00.

Måndag i San Pedro (mycket stor), tisdag i Los Alcázares, onsdag i Santiago de la Ribera (här går man inte vilse), torsdag i San Javier och i Lo Pagan, fredag i Torrevieja, lördag i La Manga (Tomas Maestre) Oasis (liten och trevlig) strax söder om flygplatsen på väg mot Los Alcasares, söndag i La Manga (Cabo de Palos) och San Javier.

Marina Tomás Maestre

Puerto Tomás Maestre

Tomás Maestre är La Mangas största hamn och har många stora fina yachts. Här finns gott om restauranger så alla kan hitta vad som passar dem. Och efter en god middag är det härligt att gå en sväng runt marinan och kolla in alla fina båtar/yachts. För att sedan sätta sig och ta en drink på en lite pub eller nattklubb. Här finns även en glassbar som passar när det är riktigt stekande varmt.

Från fiskebyn Aguilas till de vita sanddynerna på stranden i El Mojon i San Pedro del Pinatar, stretch kilometer efter kilometer av stränder och öde vikar. Dessutom finns det härliga pittoreska fiskelägen, som La Azohia eller Cabo de Palos där man kan förlora sig i några dagar det finns också portar som den i Mazarron där du kan tillbringa en livlig kväll och njuta av dess magnifika gastronomi, finns också områden med vacker natur, unik i hela Medelhavet, vid stränderna i Calblanque en av de mest högt betyg områden i Medelhavet. La Manga del Mar Menor är ett paradis mellan två hav med oändliga stränder, sandiga havsbottnar och kristallklara vatten, som alla bidrar till att göra La Manga Club en av världens stora orter i södra Spanien och La Manga.

Villafarris 2022 – Hyra hus Spanien La Manga